Test Kahoot

Kahoot és una aplicació interactiva que permet realitzar qüestionaris  i que farem servir a la nostra proposta per prendre consciència dels coneixements previs que tenen els alumnes sobre el tema i perquè vegin què tractarem al llarg de la unitat. Amb la seva aparença de qüestionari virtual, aquesta aplicació combina tres elements essencials en el món educatiu actual: coneixement, TIC i diversió.

Aquesta aplicació permet projectar a la pissarra digital una pregunta amb un seguit de respostes associades a un color cadascuna. Els alumnes, des dels seus ordinadors o telèfons mòbils, hauran d’entrar a una web que enllaçada amb la del qüestionari projectat i, des d’allà, hauran de prémer la resposta correcta. Si l’ús del mòbil està prohibit a l’escola es pot optar per utilitzar els ordinadors en comptes dels telèfons. Un cop passat el temps de resposta, apareixerà a la pantalla un rànquing de punts que indica quins han estat els 5 alumnes més ràpids a respondre correctament. Un aspecte positiu d’aquesta aplicació és que crea un feedback directe, permet avaluar els alumnes al moment i ells saben, un cop premuda la resposta, si ha estat la correcta o no.

Vegem alguns exemples de qüestions:

kahoot 1 i 2


En la nostra proposta didàctica utilitzem aquest recurs com a avaluació inicial i com a activitat de síntesi:Instruccions per partcipar a Kahoot

  1. Cliqueu a “començar test” i se us obrirà una pàgina web (pàgina principal) on haureu de clicar “launch”. Veureu que apareixerà un codi numèric.
  2. A més a més, cada jugador ha d’entrar a www.kahot.it des d’un altre dispositiu mòbil, tablet o ordinador. (també pot ser en una pestanya nova del mateix ordinador si jugueu sols o sou a l’escola, però recordeu que haureu de mirar la web principal per llegir les preguntes)
  3. Cada jugador, a www.kahoot.it ha d’introduir al seu dispositiu el codi numèric que aparegui a la pàgina principal i identificar-se amb un nom d’usuari.
  4. A la pàgina principal apareixeran els noms de tots els participants. És moment de clicar Start now! Les respostes a les preguntes les haureu de marcar als vostres respectius dispositius.
  5. Veureu que apareixerà una pregunta amb les possibles respostes a la pàgina principal. Haureu de respondre clicant l’opció correcta des del vostre dispositiu. Una vegada hagin respost tots els participants, apareixerà la resposta i es passarà a la qüestió següent. Atenció: qui més ràpid respon, més puntuació obtindrà.
  6. Al llarg de la partida apareixerà un llistat amb el nom d’usuari dels 5 millors jugadors del moment. Al final de la partida apareixerà el nom del guanyador.
Advertisement

Un pensament sobre “Test Kahoot

  1. Retroenllaç: Proposta didàctica | DIVERSICAT

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s